Samsung Netbook 2010 [Les]
Samsung stvsugerrobot [Les]
Phillips nettTV [Les]
 
Test av Altibox HD-PVR:
Test
TEST: Panasonic TX-P50X20E
TEST: Sony KDL NX700 og Sony KDL EX700
Test: Grundig Vision 7 og FineArts LED 40
TEST: Samsung Omnia Lite
Test av Pinell iConnect
MOBILTEST: Sony Ericsson Vivaz
Viasat OnDemand testet
Noe av det sterkeste du kan ha i maten
Mini-test: Philips BDP9500
Trdls HDMI: Philips SWW1800 testet
Maxi
Mt Ford Focus RS500
Carbon E7: R amerikaner
Fiesta-monster
Monstersykkel
Subaru som er klar for vinteren
Hjemme
Bose: Lifestyle V-Class
Styr din Samsung-TV med iPhone
Nydelige BeLab 11
Denne TV-en har Android!
Denon lanserer HDMI 1.4
Borte
Thodio A-box: Musikk med smell
Samsung P150 og PL100 smiler til deg
Ikke drikk av disse ...
Sony MDR-NC7 hodetelefoner testet
Bose QuietComfort 15: Ny toppmodell
Borte
WoW: Sound Blaster World of Warcraft
Sony BDP-S470 og S570 er klare for 3D
Er Spiga verdens minste PC?
Her er Apples iPad
WOW: Dette er en helt ny TV fra LG

TEST: Squeezebox - smart og smidig

Her er boksen som skviser maksimalt med musikk fra nettet — og fra PCen din.
dingz.no: Det er først og fremst tre ting som gjør at PCen din ikke går sammen med seriøs musikklytting: Den bråker som tennene til noen som venter på bussen i minus 15, den er altfor stor til å flytte rundt i huset, og lydkortet er av så sjaber kvalitet at selv innspillinger til 50 millioner kroner høres ut som katteparing i sakte film.
Det er derfor amerikanske Slim Devices har laget et produkt så genialt og så enkelt, at selv nevrotikere med PC-angst og dyp mistro til alt som går på strøm vil kose seg.
video
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
click2zoom
 KONKLUSJON
 Slim Devices Squeezebox
 
  PRIS Ca. 2800
  DETALJER Enhet for trådløs overføring av musikk for Windows, Mac, Linux og Solaris; internett-radio; digitale og analoge utganger; 24-bits prosessering
Design, størrelse, lydkvalitet, brukervennlighet, svært omfattende muligheter for internett-radio, en musikalsk evighetsmaskin
Litt dyr.
  YTELSE
  M HA FAKTOR
  DINGZ.NO TOTALT
  Lignende produkter fra:
mpx.no
Komplett.no
Expert

Enkelt å komme i gang.

Squeezebox er en liten boks på rundt 20 centimeter i bredden og snaue 10 centimeter i høyden, som du kobler til stereo- eller hjemmekinoanlegget ditt — eller kanskje et sett aktive høyttalere på soverommet.

Vår testutgave hadde både vanlig og trådløs nettforbindelse, og ved hjelp av programvare som du laster ned fra Slim Devices’ nettside, kan du spille av all musikken som ligger på PCen eller Macen din – og mye, mye mer.
Å sette opp boksen tok cirka ti minutter, men hvis du har en snill brannmur tar det enda kortere tid. Du kan velge om du vil koble deg opp trådløst eller via kabel, men begge deler er omtrent like enkelt.
Den installerte ”Slim Server”-programvaren er i praksis en musikkserver, som sørger for at den eksterne Squeezeboxen har full tilgang til alle dine musikkfiler. Du kan selv velge hvilke kataloger som skal sjekkes hver gang serveren starter opp, og du kan også, med litt smart fikling, surfe gjennom hele katalogstrukturen på PCen med fjernkontrollen.
Programvaren kan konfigureres fra PCen, og ettersom den er bygget på en åpen standard kan personer med langt bedre datakunnskaper enn oss skrive nye såkalte "plug-ins", som gir musikkserveren tilleggsfunksjoner verken du eller Slim Devices hadde tenkt på.

Kremlyd.

Boksen har både analoge og digitale utganger, og med 24-bits lydbehandling (hvis ikke bits og bytes er din greie: 24-bits er champagne, Rolls Royce og innendørs svømmebasseng) står ikke Squeezebox tilbake for lydprodukter med langt høyere pris. Også selve boksen føles som et meget pent stykke arbeid – ingenting føles billig, og det virker absolutt ikke som om Slim Devices har tatt noen snarveier underveis.
I tillegg til at du kan surfe gjennom all musikken på maskinen din, får du også tilgang til tusener på tusener av radiostasjoner. Ved hjelp av den gratis nett-tjenesten Squeezenetwork kan du for eksempel bla deg gjennom forferdelig mange kanaler uten at PCen din en gang står på. Alt du behøver er en trådløs forbindelse.
Du har også tilgang til tusenvis av gratis konsertopptak, med alt fra artister som er så kjente at bare fornavnet gir deg brekninger, til artister som er så ukjente at du faller av etter to bokstaver.
Her har genialt enkel tilgang til så mye gratis musikk, at du aldri vil rekke å bli rastløs. Polsk sambamusikk eller kroatisk progrock?
Alt finnes der et sted.
Heldigvis har Slim Devices ulike måter å rangere radiostasjonene på, så hvis du ikke ønsker å bla deg gjennom 5617 ukjente lytteposter, kan du enten gå via utvalgte favoritter, eller søke på for eksempel sjanger.

Display og fjernkontroll.

En skulle kanskje tro at et såpass lite display fører til mysing og utålmodig venting på resten av teksten. Slik er det ikke. For det første er det overraskende hvor lite plass en sangtittel eller navnet på en radiostasjon tar, og for det andre kan du justere tekststørrelsen via fjernkontrollen. Setter du den på maks, klarer du fint få med deg alt du behøver vite – selv om Squeezeboxen står ved stereoanlegget, mens du har krøllet deg sammen i reclineren.
Fjernkontrollen dufter ikke akkurat av julebord på Oslo Børs, og lukter mer plastikk enn en leketøysbutikk rundt juletider. Men den får jobben gjort. Du kan fint bla deg gjennom hele musikk- og radiosamlinga di uten å måtte bevege på andre muskler enn tommelen, og selv det å søke etter musikk går overraskende hurtig ved hjelp av litt sms-inspirert teksting. Skulle du være i overkant opptatt av estetikk og interiør, blir du glad for å vite at kontrollen nå fås i både hvit og sort utgave.
Hvis du er ekstremt nyhetshungrig, kan du la RSS fra CNN, BBC eller nettsteder du selv har valgt ut, gli over skjermen mens musikken spiller.
Det som fikk oss til å gi opp siste rest av motstand, legge oss på rygg, og logre med, eh, halen, er Slim Devices integrering med de usedvanlig smarte musikk-tjenestene Last FM og Pandora.
Skriv inn navnet på en av favorittartistene dine, og Squeezebox vil pøse på med band som enten befinner seg i samme gate (Pandora), eller band som andre som liker artisten du først skrev inn også liker (Last FM).

Noen velvalgte avslutningsord.

Kanskje er det fordi Squeezebox ser så liten og innbydende ut. Kanskje er det fordi det tok oss overraskende få minutter å sette den opp, og kanskje er det fordi den har svært bra lydkvalitet og digitalutgang for hjemmekinofolket med 20-kilos receiver.
Eller kanskje den egentlig årsaken er at du med denne boksen i svart og sølv får tilgang til så mye musikk - kjent og ukjent, fra Internett eller fra PCen - at du aldri behøver bekymre deg for at musikkoasen skal gå tom.
Med fjernkontroll i hånda, Squeezeboxen på stereobenken og føttene på stuebordet trenger du aldri forlate stua di igjen.
Squeezeboxen kommer ikke til å forlate oss. Denne kjøper vi.


Squeezebox kan kjøpes hos blant annet Komplett.no eller PCUtstyr.no i Norge, men sjekk at du får siste versjon, v.3. Den kan også bestilles direkte fra Slim Devices sin nettside.
Les mer om: dingz hjemme, dingz testDel saken pa Facebook Del saken pa Nettby Facebook
Siste kommentarer:

Navn:
Melding:
Skriv
kode:

Flere perler i dingz-arkivet: Mini Maxi Hjemme Borte Test Proto Nonsens